Kültür - Sanat:
MALATYA KAYISISI KİTABI YAYIMLANDI

Günümüze kadar bu proje kapsamında 39 adet kitap yayımlanırken, Malatya Kitaplığı’nın 40. kitabı olan Malatya Kayısısı kitabı Prof. Doktor Bayram Murat Asma tarafından hazırlanarak Malatya Kitaplığı Projesi kapsamında yayımlandı. 

Malatya Valiliği’nin öncülüğü ve destekleriyle hazırlanan kitabın baskıya hazırlık süreci İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütüldü. Kayısı ile ilgili günümüze kadar hazırlanmış en kapsamlı kaynak özelliği taşıyan kitabın İngilizce baskısının da hazırlık süreci devam etmekte.

“Kayısının Tarihçesi, Kayısının Anavatanı, Kayısının Dünyaya Yayılışı, Kayısı Üretim Tarihi, Günümüzde Kayısı Üretimi, Malatya Kayısısının Tarihçesi, Tarihi Kaynaklarda Kayısı, Kayısıda Kükürtleme, Tarihi İki Rapor, Bahçe Tesisi ve Kayısı Yetiştiriciliği, Kayısı Çeşitleri, Kayısı Ekonomisi ve Endüstrisi, Coğrafi İşaret ve Malatya Kayısısı, Malatya Kayısısının Faydaları, Kayısılı Yemek ve Tatlılar” başlıklarından oluşan kitap, Asma’nın yıllar içerisinde kayısı alanında yapmış olduğu araştırma, inceleme ve çalışmalara dayanıyor.

Alanında birçok bilimsel makalesi ve kitabı da bulunan Prof. Dr. Asma’nın yazdığı, birçok güncel ve tarihi fotoğrafın yer aldığı 224 sayfalık kitap, Malatya kayısısını her yönüyle anlatırken, kayısının şehir ekonomisine katkısının yanı sıra tarihsel süreç içerisinde üretiminin nasıl bir seyir izlediğini, kültürüne ve sosyal yaşantısına katkısını ayrıntılı biçimde işliyor. Bülten

İlgili Galeriler
Anahtar Kelimeler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Yap Yeni Üyelik

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tarihe tanıklık ettiler
Malatya’dan Çanakkale’ye giden gençler, tarihe tanıklık ettiler.

Haberi Oku