Malatya:
‘Okul Kantinleri Hijyen Kuralları Eğitimi' sona erdi



Yeni Malatya- Milli Eğitim Müdürlüğü’nce İl Halk Sağlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Okul Kantinleri Hijyen Kuralları Eğitimi’ sona erdi. Eğitimin sona ermesi nedeniyle eğitime katılanlara belgeleri törenle verildi.

                ‘Hijyen’ eğitiminin sona ermesi nedeniyle Hacı Hüseyin Kölük  Anadolu Meslek  Lisesi Konferans  salonunda yapılan belge törenine İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi , İl Halk Sağlığı Müdürü  Dr. Kemal Şener ile bu kurumlara bağlı Şube Müdürlerinin yanı sıra okul yöneticileri ve kantin işletmecileri ve sorumluları katıldı.

                “Öğrencilerimizin Sağlığı Önemli”

                Düzenlenen  ‘Okul Kantinleri Hijyen Kuralları Eğitimi’ ile ilgili açıklamada bulunan  İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut konuşmasında,  “Öğrencilerimizin sağlığı konusu çok önemli. Okullarımızda kantin gibi işletmelerde öğrencilerimize sunulan gıda hizmeti veren özel işletmelerin bu konuda gereken özeni göstermesini istiyoruz. Özellikle gıda hijyeni ve mekânın temizliği hakkında Halk Sağlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü  Bakanlıklar düzeyinde yapılan protokol ve işbirliği çerçevesinde, ilimizde birlikte eğitim çalışması yürüttük” ifadelerini kullandı.

                Bulut konuşmasında ayrıca şunları  ifade etti:

                “Bu eğitimin sonunda katılımcılara belgelerini veriyoruz. Okul idareci ve eğitimcileriyle birlikte, kantin çalışanlarına da hijyen eğitimi hakkında bilgilendirme ve  bilinçlendirme eğitimi verdik. Biz, okul idarecisi arkadaşlarımızın bu mekânları ve sunulan hizmetleri, her fırsatta gerekli kontrol ve denetimlerini yapmasını istiyoruz. Başta okulumuz idaresine, katılım sağlayan, katkı sunan çalışma  ve eğitim ekibine, burada bulunan  herkese teşekkür ediyorum”

                151 Kantin İşletmecisi Belge Aldı

                Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi’de törendeki konuşmasında ‘Gıda İşletmelerinin Özel Hijyen Şartları ve Gıda Güvenliği ve İnsan Sağlığının Korunması  Eğitimi’ ile ilgili hizmetin gerekliliği,  yasal mevzuat ve sorumluğun yerine getirilmesi ürünün, tarladan sofraya, imalattan tüketilmesine yönelik geçen zamanda yapılması gerekenler ve alınması gerekli tedbirler hakkında bilgi verdi.

                Selvi konuşmasında ayrıca  eğitimin yanı sıra mekânların hijyeni, temizliği, bakımı ve kullanılan malzeme araç ve gereçlerin uygunluğunun da önemli olduğunu belirtti . Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Selvi, verilen eğitime 255 Okul Müdürü, idarecisi ve eğitimci ile 151 kantin İşletmecisinin katıldığını ve belge almaya hak kazandıklarını vurguladı.   

                “Bireylerin Sağlığı da Düşünülmeli”

                Halk Sağlığı İl Müdürü  Dr.Kemal Şener ise yaptığı konuşmasında çocukların beslenmesinde hijyen  kuralına dikkat edilmesi gerektiğini, eğitim çalışmasının halkın ve özellikle eğitim çağındaki çocukların dikkatle korunması gerektiğini, bu tür işletme sahiplerinin ve çalışanlarının da özeleştiri yapması empati kurması ,  kendilerinin ve çocuklarının sağlığını düşündükleri gibi hizmet verdikleri bireylerinde sağlığını düşünmelerinin gerektiği ifade etti.

                Konuşmaların ardından eğitim programına katılanlara  belgeleri  İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut , Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi ile İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener ve diğer ilgililer tarafından verildi.



www.malatyahaber.com
Anahtar Kelimeler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Yap Yeni Üyelik

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

"Türkiye bu tümseği aşacak"
"Türkiye bu tümseği aşacak"

Haberi Oku