Yaşam:
Gastronomi zirvesinde Malatya yemekleri tanıtıldı

Türkiye Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği tarafından ve gastronomi alanında hizmet veren birçok uluslararası şirketlerin sponsor olduğu Global Gastro Ekonomi Zirvesi 12 Mart tarihinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde yapıldı. Çok sayıda Gastronomi uzmanının katıldığı zirvede Malatya yemekleri tanıtıldı ve katılımcılara ikram edildi.

Malatya’nın da davet edildiği 21 özel sunum, 3 ayrı oturum, 9 panel, 13 uluslararası konuşmacı olmak üzere toplam da 54 konuşmacının yer aldığı  zirveye Vali Aydın Baruş’un talimatıyla İl Basın Halkla İlişkiler Md. İbrahim Halil Kılıç'ın koordinesinde katılan Malatya, stant açarak sunumlarda bulundu.

Malatya Valiliği standında sunulan yöresel fırın yemekleri Hacıbaba Sinan Et Lokantası’ndan Zeki Saygı ve ekibi ile  Malatya Profesyonel Aşçılar ve Pastacılar Dernek Başkanı Şef Cumali Çetinkaya tarafından, yöresel köftelerimiz ise Yemek Köşesi Ev Yemekleri Sahibi Nihal Gülaçar tarafından hazırlandı.

 Malatya Yemekleri sunumunda yer alan ve diğer illere göre oldukça zengin menüde; Geleli Kebabı,  Kayısılı Bademli Pilav,  Fırında Bulgur Pilavı, Haşlama İçli köfte, Ispanaklı içli köfte, Kiraz Yaprağından Ekşili Köfte, Tereyağlı Kayısı Tatlısı, Malatya Kurabiyesi (Kayısı Çekirdeği Unlu), Yöresel ekmeklerimiz yufka ekmeği, mayalı sac ekmeği, (ekşileme) Arapgir Mor Reyhan Şerbeti yer alarak katılımcılara ikram edildi.

Standımızda ayrıca "Kayısı Ye Zirvede Kal" sloganlı ve içerisinde kayısının faydaları ve gün kurusu ve sarı kayısının  yer aldığı kutucuklar, Malatya Valiliği tarafından 4 dile hazırlanan  ve içerisinde Malatya’nın tarihi ve doğal güzelliklerinin yer aldığı Çizgilerle Malatya Kitapçığı dağıtımı yapıldı. Ayrıca zirveye katılan yerli ve yabancı basın mensuplarına, gurme yazarlara Türkçe ve İngilizce hazırlanan Malatya Yemek Kültürü Kitabı  Kayısı ve tanıtım materyallerinden oluşan   sunumlarda bulunuldu.

Ayrıca Hacıba Sinan Et Lokantası tarafından Malatya’nın fırın yemekleri, Yemek Köşesi Ev Yemekleri tarafından ise diğer bulgur köftelerimizden oluşan yöresel yemeklerimizin bakır siniler ve yöresel kaplarda görsel sunumu yapıldı.

Uzun kuyrukların oluştuğu Malatya Standında menü zenginliği ve lezzetler konuklar tarafından beğeniyle karşılandı. Aslen Darendeli olan Çukurova Turistik  Otelciler Birliği Başkanı, TURYİD Yönetim Kurulu ve Mutfak Dostları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Tayyar Zaimoğlu’nun standımıza özel ilgi gösterdiği etkinlik Malatya Yemek Kültürünün tanıtımına olumlu bir katkı sundu. 



BÜLTEN
Anahtar Kelimeler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Yap Yeni Üyelik

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Ceviz, Maden ve Kültür Festivali sona erdi
Ceviz, Maden ve Kültür Festivali sona erdi

Haberi Oku