Deprem bölgesine dev ödenek!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin geneli ile Sayıştay raporları üzerinde görüşmeler sürüyor. Genel kurulda konuyu ele alan AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, 2024 yılı bütçesinden afet konutlarının yapım giderlerinde kullanılmak üzere çok önemli bir ödenek tahsis edildiğini belirterek, "Deprem bölgemize tahsis edilen ödenek, bütçemizin yüzde 14,4'üne denk gelmektedir." Dedi.

Ebubekir Atilla
Ebubekir Atilla Tüm Haberleri

AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, 6 Şubat depremlerinde toplam 850 bin bağımsız alanın kullanılamaz hale geldiğini belirterek, bunun bazı Avrupa ülkelerinin toplu konut ve ticari alanlarından bile fazla olduğuna işaret etti. Kurt, "Başta memleketim ve seçim bölgem Adıyaman olmak üzere, deprem bölgesinde konut ve ticari binaların yapımı hızla devam ediyor. 2024 yılı bütçemizden afet konutlarının yapım giderlerinde kullanılmak üzere çok önemli bir ödenek tahsis edilmiştir. Deprem bölgemize tahsis edilen ödenek, bütçemizin yüzde 14,4'üne denk gelmektedir." şeklinde konuştu.

Yıl sonu itibarıyla istihdamdaki artışın 900 bini aşarak işsizliğin düşmesini öngördüklerini belirten Kurt, makroekonomik ve finansal istikrarı güçlendirmeye yönelik çalışmalara devam ettiklerini anlattı.

Ücret ve maaşların asgari ücret kadar kısmından vergi alınmamasına yönelik düzenlemenin hayata geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kurt, "Toplam 392,5 milyar liralık vergi, ücretli ve emekliden alınmayarak istisna edilmiştir." dedi.

AK Parti'li Kurt, ne kadar yüksek prim ödenirse emekli aylığının o kadar arttığına dikkati çekerek, "Bütün emekliler 7 bin 500 lira aylık alıyor gibi bir algı yaratılıyor. 30-40 bin lira emekli aylığı alan vatandaşımız olduğu gibi 20 bin lira, 10 bin lira alan da 7 bin 500 lira alan da var. Vatandaş ödediği prim üzerinden emekli aylığı alıyor." ifadelerini kullandı.

28 Eki 2023 - 18:47 Malatya- Gündem

Muhabir  Ebubekir Atilla


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Malatya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Malatya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Malatya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Malatya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Ahmet Tuncay Bozdağ - Ben bağkur emeklisiyim 1978 ile 1982 Ocak ayına kadar 311 gün SSK işçi primi ödenmiş 1982 Mart ayindan da 2010 yılları arası bağkur primi idedim15 basamaktan emekli oldum 10 bin küsur günüm var bir işletme adıma yoktur aldığım para7800 TL gel bunun hesabını na karşı bana cevap verin benden az günü olan alt basamaklı bağkur emekli si benim ile aynı maaş alıyor gelde çatlama

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Ekim 21:12