Yeşilyurt Belediyesinin ilçenin farklı bölgelerindeki hizmet binalarını tek çatı altında toplamak, vatandaşlara yerinde hızlı ve kaliteli hizmetler sunmak amacıyla Turgut Özal Mahallesinde inşaatı devam eden Yeşilyurt Belediyesi Yeni Hizmet Binasında çalışmalarda sona doğru geliniyor.
Malatya’nın kent estetiğine yakışacak iç ve dış mimarisinin yanı sıra yeşil alanları, otoparkları ve konforlu alanlarıyla Yeşilyurt’un geleceğine emanet edilecek özel eserler arasında yerini almaya hazırlanan Yeşilyurt Belediyesi Yeni Hizmet Binasıyla aynı alanda hizmete sunulacak olan Millet Bahçesiyle birlikte Yeşilyurt’a yeni bir hizmet ve yaşam alanı sunulacak.
Yeşilyurt Belediye Hizmet Binası ve Millet Bahçesinin yanı sıra Ahmediye Caminin bulunduğu bölgeyi birbirine bağlayacak yürüyüş ve bisiklet yollarıyla birlikte bölgenin prestijini artıracak.
HİZMET BİNASI NEDEN ÖNEMLİ?
Yapımında sona doğru gelinen hizmet binası ile ilgili son bilgileri paylaşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Hizmet binası neden önemli?” sorunu ilk olarak yanıtladı. Başkan Çınar; ”Tabii biz Yeşilyurt Belediyesi biliyorsunuz iki bin 14 yılında kuruldu ve Büyükşehir süreciyle birlikte yeni bir statü kazandı. Bölgemizdeki altı belde belediyesi ve eski Yeşilyurt ismini de alarak Doğu Anadolu'nun en büyük ilçesi oldu. 2014’den sonra biz o dönemde ben Başkan Yardımcısıydım ve başkan yardımcısı o zamanki Hacı Uğur başkanımızla birlikte ki biz bina değil de daha çok vatandaşın işleri, eksikleri, yolları, kaldırımları, parkları, yaşam alanları, kültür tesis alanları, spor tesis alanları gibi eksikliklerine odaklandık. Ve belediyemizin asli hizmet binası hiçbir zaman olmadı. Ki biz 2014 yılında da kalmış olduğumuz yer eski yakınca belde binası. Eski meteoroloji binası eski il özel idare binası ki eski bina dediğimiz yaşı bizden büyük olan 45 50 yaşındaki binalar. 1970 - 1965 yıllarda yapılmış olan, üç katlı, dört katlı binalar ve yine Eski Yeşilyurt Belediye hizmet binası 1940 yıllarda yapılmış tescilli bina. İşte Top söğüdü, şahane anı, gündüz beyi, dileği bunlar yine çok çok eski binalar ve büyük kısmı ömrünü tamamlamıştı. Bir kısmı zaten depremden de ağır hasar aldı E biz bu binalarda idare ettik. Toplamda o kadar dağıldık ki Yeşilyurt Belediyesi yaklaşık yetmiş ayrı noktada hizmet verir hale geldi. Haliyle bizim verimli çalışmamız lazım. İnsanlarımıza şehrimize daha iyi hizmet etmemiz lazım. Daha çok böyle işlerle ilgilenmemiz lazım. Şu an bile bizim iki tane başkan yardımcımız meteorolojinin eski binasının olduğu yerde ikisi trafik eğitim parkında. Bir tanesi burada. Diğeri başka yerlerde farklı farklı böyle alanlarda Yeşilyurt'a hizmet etmeye çalışıyoruz. Haliyle bu hizmetler de ister istemez böyle mesafenin birbirine uzak olmasından dolayı iyi koordinasyon olmuyor.” Dedi.
ŞEHRE YENİ BİR MERKEZ OALCAK
Belediye Hizmet Binasının tamamlanması ile birlikte şehre yeni bir merkez kazandırılmış olacaklarını vurgulayan Başkan Çınar; ”Kaldı ki bizim şu anki ve 2014 sonraki büyükşehir merkez ilçe olmamızı da kaldırabilecek bir yerimiz hiçbir zaman olmadı için de biz 2019 seçimlerinde zaten taahhütte bulunmuştuk. Biz bu dönem içerisinde belediye hizmet binasını yapacağız diye. Yaparken de aynı zamanda şehre, gelecekte de bir ufuk açacak bir meydan oluşturacak İnsanların gelip zaman geçirebileceği, dinlenebileceği çeşitli aktivitelerin olduğu ve aynı zamanda spordur, bisiklettir, yürüyüş alanlarıdır. Çocuklarımızın gelip zaman geçirebilecekleri alanları da ekleyerek aslında bir şehir meydanı projesi biz düşündük. Ama belediye hizmet binasını da merkeze aldık. O yüzden de TOKİ'ye verilen eski SSK hastanemizin olduğu yerde itibaren o Fahri Kayahan dediğimiz Turgut Özal, Özalpler Mahallesi karşıda Cevat paşa Mahallesi'nin birleşim kavşağından başlayarak aslında o güzergah boyu yaklaşık kentsel dönüşüm alanımızı da eklersek 120 - 130 bin metrekarelik bir alanda Fahri Kayan'daki Hilal Park'ın oryada ulaştırmış oluyoruz. Orası güzel bir yeşil aks, yeşil bant bir anlamda şehrin de böyle o bölgenin aynı zamanda en geniş alanının olduğu bir bölge. Tabii mülkiyet sorunu olan yerler var. Kentsel dönüşümle devam etmeyi planladığımız yer var. Toplamda 40 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm düşünüyoruz. Orası şu anda 14 bin metrekarelik bir alanda başlatabildik. Belediye hizmet binası, etrafındaki 41 dönümlük Yeşilyurt Millet Bahçesi içerisindeki macera parkı, kütüphane, küçük ticari üniteler, devamındaki emanet çarşısı dediğimiz yöresel ürünler pazarı, oranın altındaki hayır çarşısı ve üstteki Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, yine yanındaki Ahmediye Cami, Ilıcak Cami oradaki okullar ve bizim o arka bölgedeki parkımız kentsel dönüşüm alanı ve Fahrikayah’a ulaştıracak yeşil alanla bir bütün olarak aslında çalışıyoruz. Belediye hizmet binası oraya sembol olarak yapıldıktan sonra diğer alanları da entegre ederek orada güzel bir yaşam alanı oluşturacağız. Bir bütün olarak planlayacağız. Kentin bir anlamda meydanı olmuş olacak.” İfadelerine yer verdi.
ÇINAR; “BELEDİYEMİZİN ASLİ PROJESİDİR”
Belediye Hizmet Binasının prestij projeden ziyade Belediyenin asli projesi ve bir şehrin merkez ilçesi için ihtiyaç olduğunu da ekleyen Başkan Çınar; “Bizim ihtiyacımız olan belediyemizin asli hizmet projesi ve şehrimizin yani Yeşilyurt’un Meydanı yok. Biz şimdilik böyle insanların gelip de işte burası meydan, burası Yeşilyurt'un işte merkezi ya da Yeşilyurt neresi? Tamam, eski Yeşilyurt var. Orada tarihi bizim mekânlarımızın olduğu gastronominin turizmin yeme içme yerlerinin farklı böyle müzelerin olduğu bir alan. Orayı ayrı koruyacağız. Orayı ayrı yapacağız. Ama şehrin bir de merkezinin insanların gelip böyle dinlenebildikleri, zaman geçirebildikleri, istişare edebildikleri, belki özel günlerde toplanabildikleri, derdini anlatabildikleri, belediyeyle oradaki yine camiyle, çevre yoluyla, çocuk oyun alanları ve spor alanlarıyla Birbirine entegre olduğu bir meydana ihtiyacımız vardı. O ihtiyacımızı da o bölgede şehir meydanı ismi ve yaklaşık 120 bin metrekarelik birkaç yılı aslında bulacak bir proje. Yani çok küçük bir şey değil. Belediye hizmet binasını biz bitiriyoruz yakın zamanda. Ama belediye hizmet binasının etrafındaki Yeşilyurt Millet Bahçesi birkaç ay daha sürecek. Çünkü yavaş gidiyor yani depremden dolayı. Biraz da böyle TOKİ tarafından yapılıyor orası. İnşallah bitecek ama başlarsa mutlaka bitiyor. Önemli olan başlatmaktı. Biz de o başlatmayı zaten yapmıştık. Depremden önce depremde biraz böyle aksattı ama Allah'ın izniyle sonu güzel olacak.” Sözlerini kullandı.
Yorum yazarak Yeni Malatya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Malatya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Malatya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Malatya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Yeni Malatya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Malatya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Malatya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Malatya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Yorumlar
(3)Nihat Örs - Belediye binası çok önemli çok önemli vatandaşlar konteyner de kışı nasıl geçecek sıkıntısını yaşarken insanlar perişan ,insanlar mutsuzken belediye binası herşeyin çözümü herhalde
Bizler ne zaman bu kadar duyarsız ilgisiz ve merhametsiz olduk
M - Bide şu enkazlar bitseydi
Mevlit Pehlivan - 500m. İleride Malatya Büyükşehir belediyesi. Kocaman Yeşilyurt Belediye Binası ne yapacak.
Yazılan yorumlardan Yeni Malatya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Malatya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Malatya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.