Ev turşusu yapımı ile ilgili altın bilgiler

Nasıl turşu kuracağınızı bilmiyor musunuz? Bu önerilere uyarsanız evde daha sağlıklı turşu elde edebilirsiniz.

Şeyma Önal
ÖZEL HABER Şeyma Önal Tüm Haberleri

Turşu Nasıl Yapılır?

Ev turşusu, yapımı maharet isteyen, ince dengelerin olduğu keyifli bir uğraş. Pek çok kişi kendi turşu tarifi ile iftihar eder ve tariflerini sır gibi saklar. Aklınıza gelebilecek pek çok sebze ve hatta meyve ile yapılan ev turşusunu kolaylıkla yapabilirsiniz.

Turşuluk sebze seçimi nasıl olmalı?

Sebzelerin doğal florasında bulunan yararlı bakteriler fermantasyon sürecinde kritik rol oynar. Ancak tarımda kullanılan ilaçlar (pestisitler) hem bu florayı bozabilir hem de sağlığımızı olumsuz etkileyebilir. Mevsiminde ve organik olarak yetiştirilen sebzeleri kullanmak probiyotik açıdan zengin bir turşu yapımı için önemli.

Ev turşusunda hangi tuz türü kullanılmalı?

Lakto fermente bir turşu için tuz olmazsa olmaz bir unsur. Tuz, fermentasyon sırasında iyi bakterilerin aktivitesini artırırken bozulmayı yavaşlatır. Turşu suyunun bulanık olmaması ve sebzelerin çok fazla yumuşamaması için zengin mineral içeriğine sahip kaya ya da deniz tuzu kullanın. Bu arada turşuyu lezzetine kanıp (tuz içeriğinden dolayı) aşırı tüketmeyin.

31 Eki 2023 - 16:06 - Yaşam

Muhabir  Şeyma Önal


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Malatya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Malatya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Malatya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Malatya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.