KPSS Ne Demek?

Biliyorum KPSS, Kamu Personeli’ni Seçme Sınavıdır.
KPSS Ne demek derken, Neden gerek duyuluyor demek istedim. Zira öğrenci meslekte azami 4 yıl eğitim görmüş. Bunları tekrar bir sınavda yarıştırmak gereksiz.
Gereksz çünkü yeni yeni masraf kapısı açılmakta. Öğrenci kitap defter derken, kursa gitmesi gerekiyor. Bu durumunda henüz yeni hayata atılacak öğrenciler üzerinde olumsuz etkileri olmakta.
Gerçekten bu sınavda bir mantık bulmak çok zor.
Örneğin Eğitim Fakültesi’nden mezun bir öğretmen neden 4-5 yıllık üniversite eğitiminden sonra 1-2 saatlik sınav ile mesleğine kavuşur.
Öğrencilik yılların çok parlak geçmesin. Bir kaç ay KPSS’ye yoğunlaş ve başarılı olup mesleğe atıl. Şimdi burada adaletsizlik yok mu?
Veya 5 yıl önce derece ile mezun ol, KPSS’de başarılı olma.
Aslında mezunları mezuniyet not ve yılına göre sıralayıp, listelemek olayı çözecektir.
Çünkü 10 bin, 20 bin kadar öğretmenin sırada beklediği gerçeğine karşılık, hangi öğrenci Eğitim Fakültesine gitmek ister.
Buradan çıkan sonuç ise, yeni Üniversite açmak demek, diplomalı binlerce işsizleri çoğaltmak anlamımına gelmiyor mu?.
Yeni yeni binlerce bunalımlı gençi hayata atmak demek değilmidir.
Bence bu açıdan da eğitimimiz ele alınmalıdır.
İhtiyaca göre okullar açılmalıdır.
Sanayimizin kalkınması için Endüstri Meslek Liseleri güncellenerek her ilde kurulmalıdır.
Tarımla ilgili Liseler yoğun şekilde açılmalıdır.
Ülkemize , eğitimci, hakim, avukat, kamu yöneticisi, polis ve asker kadar, sanayici, modern üretici de lazımdır.
Bu gün gençlerimiz, gelecek kaygısı duymakta.
Bu diplomalı işsizlerin istihdam edilmesi gerekiyor.
Çünkü hayat çok zor ve acımasız.
Ülkeyi gençlere temsil edeceğimize göre, gençlerin fiziki sağlığı kadar akıl sağlığı ve moral, motivasyonları da yerinde olmalı. Bunların olması için gençlerin gelecekten korku duymaması gerekir.
Bu nedenle yeni yeni üniversiteler açmak, mazuniyet enflesyonu yaşanan bölümleri çoğaltmak bence plansız programsız yapılan işler.
Burada anlatılmak istenen yeni üniversite karşıtlığı değil elbette. Önemli olan mezun olanların çok zaman geçmeden atamalarınıda yapmak.
Ülkemizdeki özel durum nedeniyle bakın belediyelere, en önemli makamda alakasız bir insan oturmakta, yüksek lisans hatta doktora yapan insan; temizlik firmasında bulduğu iş nedeniyle şükretmekte.
Bu olumsuzluklar nedeniyle, her yıl binlerce beyin göçü yaşanmakta.
Öyle okullar var ki, mezunlarının çalışacak alanı yok.
Böyle şey mi olur.
Senin ihtiyacın veya çalışma alanın yok ama, yüksek okulun, fakülten var.
Neymiş efendim.
İhtiyaç varsa yeni yeni üniversiteler kurulmalıdır.
İhtiyaç varsa yeni yeni bölümler açılmalıdır.
Öğrencilerde, bu konuda dikkat etmelidir. Sonunu görmediği bölümleri tercih etmemelidir.
Daha güzel günlere inşallah.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Dilek Karaduman - Mesaj Gönder

# polis

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Malatya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Malatya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Malatya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Malatya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket AK Parti Yeşilyurt'ta kim aday olmalı?
Tüm anketler