Malatya Usulü Kaburga Dolması

BİLİYORUM BU PAHALILIKTA YEMEK PAYLAŞIMI HOŞ DEĞİL,
ALABİLEN VAR ALAMAYAN VAR,
DİYE BANA KIZIP SÖYLENENLERİNİZ OLACAK...
NİYETİM YEMEK TEŞHİRİ DEĞİL,
MALATYA MUTFAK KÜLTÜRÜNDEN BİR ÖRNEK VERMEK,
ÇOCUKLARIM DA GÖRSÜN,,
YAŞLANDIK FİZİKİ OLARAK ONLARLA BELKİ BİR DAHA BU GÜZELLİĞİ YAŞAYAMAYIZ DİYE YILBAŞINDA BİR KABURGA DOLMASI YAPIP BAŞINDA TOPLANDIK.
(LOKANTALARDA ÜCRETLER UÇMUŞ. EMEKLİNİN DAR GELİRLİNİN MAAŞI YETMEZ.
Ekte bir lokantada yenilen 2 kişilik yemek için ödenen 3.165 tl lik bir fiş var.,
Biz Emekli maaşımızla dışarıda yemek yiyemeyeceğimiz için, yılbaşı gecesi Özcan Aydıncak ustanın aşevinden ailece muhabbet ederek 10-15 kişinin yediği geleneksel Malatya usulü kuzu kaburga dolmasına o kadar ancak ödedik.
MALATYA USULÜ KABURGA DOLMASI MALZEMELERİ
Evdeki KÜFLETe (kalabalığa) göre 3-5 kg lık kuzu kaburgası
iç pilava koymak için yarım kg karaciğer veya kuzu kuşbaşı et
Yarım kilogram pilavlık pirinç
arzuya göre Kestane , badem içi
1,5 çorba kaşı yoğurt
4 yemek kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kadar domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası,
2 kuru soğan
Tuz, Karabiber
MALATYA USULÜ KABURGA HAZIRLANIŞI
1. Kaburganın içi doldurulacak şekilde hazırlanır. Bu konuda kasabınızdan yardım alabilirsiniz.
2. İçi ve dışına tuz ve karabiber dökülür ve ovulur.
3. Kaburga bir kaç saat buzdolabında bekletilir bu sırada iç harcı hazırlanır.(Biz bir gece beklettik)
MALATYA USULÜ KABURGA DOLMASI İÇ HARCI HAZIRLANIŞI
1. Kuşbaşı veya ciğer hangisini kullandıysanız minik minik parçalara ayırın yıkayın ve tencere de et suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.
2. Pişen etin üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave edin ve kaynatın. Kaynayan et yumuşayınca altını kapatın.
3. Küçük bir tavada 100 gram kadar bademleri haşlayın. Haşlanan bademin kabuklarını soyun ve yağda hafifce kavurun. Kestaneleri yaşlayıp kabuklarını soyun.
4. Pirinçleri yıkayın ve kavurun. Kavrulan pirinçlerin içerisine kavrulan bademlerinizi ekleyin.
5. İç harcınıza ,pul biber, nane, maydanoz, domates, kuru soğan karabiber ekleyebilirsiniz daha lezzetli olacaktır. İç harcınız hazır.
6. Kaburganın içerisini doldurmaya başlayabilirsiniz içini doldurduğunuz kaburganın ağzını ip ve iğne yardımı ile dikin.
7-Biz fırın tepsisine tereyağı koyup, tepsiyi mutfak ocağının üzerine koyup 2 göz ocağı açtık, kaburganın iki yüzünü kızarttık.
8. Büyük bir tencereye kaburgayı oturtup ve 2-2.5 saat kadar haşladık.
9. Biz Haşlanan kaburgayı fırın tepsisine aldık. Bir kasede yoğurt ve domates, biber salçasını karıştırdık. Bu karışımı kaburganın her yerine sürdük.
10. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaburgayı iyicene kızarttık. Nar gibi kızaran kaburgayı servis yapıp yedik.
Afiyet olsun
NOT
KÜFLET
Çokluk, kalabalık

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Dr.hüseyin Aydıncak - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Malatya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Malatya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Malatya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Malatya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket CHP Akçadağ'da kimi aday göstermeli?
Tüm anketler